Dinsdag 25 maart Samen Aan Tafel (SAT)

 

We hebben nu een jaar deze "Samen aan Tafel" georganiseerd en meer en meer blijkt dat hiermee in een behoefte wordt voorzien. Het deelnemers aantal is langzamerhand gestegen naar zo'n 60 personen, het daadwerkelijke aantal ligt lager vanwege ziekte van deelnemers of de partners. We hebben hiermee wel ongeveer de grens bereikt om binnen 1 groep én voor goed eten te zorgen , én het gezellig te houden en niet in de laatste plaats vanwege de grootte van de vrijwilligersgroep.

Op maandagmiddag om 3 uur was de schilploeg weer present om voor de 50 deelnemers die zich voor dinsdagmiddag opgegeven hadden, het eten voor te bereiden, zodat de volgende morgen meteen begonnen kon worden met koken.

Het menu bestond dit keer uit: Champignonsoep, Broccoli, Aardappelpuree, Gebakken Pangasiusfilet met een vis-dille saus en voor diegenen die aangegeven hadden geen vis  te lusten: Wiener Schnitzel, hierbij een Gemengde salade en als dessert Vanilleaardbeien vla en Fruit en koffie na.

Onderwijl dat de soep uitgeserveerd werd, kwamen de stageaires van het Raayland ook binnen om de rest van de middag iedereen te bedienen. Zoals te doen gebruikelijk was het weer een gezellig geroezemoes en blijkt steeds meer dat de ontmoetingsfunctie zeker zo belangrijk is als het eten, hoewel koude soep of rauwe aardappels zullen toch ook niet op prijs worden gesteld ;-) .

Ook dit keer werden de jarigen niet vergeten en werd, terwijl  een presentje werd uitgereikt, spontaan het "Lang zullen ze Leven.." ingezet.

Na weer een gezellige middag, konden de stageaires de tafels afruimen en de dames-vrijwilligers van de afwas beginnen met de afwas.

Sommige die-hards verplaatsten zich naar de bar om nog wat na te tafelen, terwijl het overgrote deel weer huiswaarts ging.