Dinsdag 18 februari "Samen aan Tafel" (SAT)

Op maandagavond werden al 2 pannen gevuld en konden de schenkels trekken voor een lekkere rundvlees-groentesoep. Verder hadden de mannen het niet zo druk met voorbereiden, hoewel wel veel kilo's aardappels om te schillen en op dinsdagmorgen moest er stevig gestampt worden om  de zuurkool en de wortelenstamp lekker smeuig te krijgen. Onze steun en toeverlaat Jaap was er niet, zodat Cor, bijgestaan door Jean, een nieuwe vrijwilliger , de zaken moesten regelen. Uiteraard waren de dames ook present om de tafels te dekken.

Tegen enen begon de zaal weer vol te lopen , 51 deelnemers hadden zich weer aangemeld, waarvan er meestal een paar niet kunnen vanwege ziekte of doktersbezoek. Iedereen moest dit keer even geduld hebben want we hadden een nieuwe groep stageaires van het Raayland , die ons de komende maanden gaan helpen met de bediening en uiteraard moesten die ingewijd worden in de geheimen.

Hierna kon successievelijk het menu, bestaande uit Zondagse groente-/rundersoep, Saucijzen met Wortelen Stampot of Zuurkool stampot en als dessert Chocolade-/vanille vla en Fruit en Koffie na.

Ondanks dat het de eerste keer was van Demi, Ahlam, Lukas, Rick, Peggy en Daphne hadden ze al gauw de smaak te pakken en werd het eten vlot uitgeserveerd.

Zoals langzamerhand traditie, werden diegenen die in februari jarig zijn, toegezongen terwijl onderwijl een presentje werd uitgedeeld.

Tegen vieren begaf bijna iedereen zich naar Herman, onze penningmeester,  om meteen alweer te betalen voor de volgende keer , waarbij regelmatig gehoord werd dat het prettig en lekker eten is in een gezellige sfeer.

Voor de vrijwilligers was er daarna nog het nodige te doen, de zaal opruimen en de dames waren onderwijl druk met de afwas en ook Leon had zijn eerste ervaring met SAT. Tot de volgende keer op dinsdagmiddag 25 maart; kijk ook eens of de brunch wat voor je kan zijn.