Dinsdag 21 januari Samen aan Tafel (SAT)

Het nieuwe jaar is weer begonnen en we hopen iedereen weer te kunnen verwelkomen tijdens de eerste "Samen aan Tafel" in 2014.

We hebben weer de loyale medewerking van de Plus en na een jaar te gast hebben mogen zijn bij De Reden, koken we dit jaar wat dichter in de buurt in Keizersveld bij Party- en Cateringservice Culinair Creatief Ruud Welbers, die zijn belangeloze medewerking heeft toegezegd.

Het menu was dit keer: Zondagse groente-/rundersoep,  Gekaramelliseerde witlof met een ham-/kaassaus, Gekookte aardappelen, Gehaktbal, witlof salade met mandarijn en banaan, Flaflip van vanille aardbeien vla, Fruit en koffie.

De kookploeg was al om 9 uur present zodat de heer Ruud Welbers ons wegwijs kon maken in de keuken. Hierna werden de taken verdeeld door Cor, waarna iedereen al gauw bezig was om het eten klaar te krijgen, want er hadden zich 50 deelnemers gemeld om 's middags mee te eten. De schenkels en het soepvlees voor oma's zondagse soep stonden toen al een nacht te trekken.

Klokslag kwart over één waren de meeste deelnemers binnen en begon Jaap met zijn brigade de soep op te scheppen en klonk er onder het eten een gezellig geroezemoes. Zij het kort, maar het is al traditie geworden , dat diegene die in de lopende maand jarig zijn geweest of nog worden, spontaan worden toegezongen terwijl ze verrast worden met een fles wijn of een doos gevulde chocolaatjes.

 

Omdat ons ploegje stageaires afgelost wordt door een nieuwe groep en dus vandaag voor het laatst was, werden ze in het zonnetje gezet en toegesproken door Jaap, die er in zijn toespraak tevens aan herinnerde dat al het werk vrijwilligerswerk is en dat wij bewust voor een tafelopstelling hebben gekozen, waarbij het de bedoeling is dat het eten per tafel samen gedeeld wordt.

Tijdens en na de koffie bleven velen nog gezellig natafelen, waarna rond 4 uur de meesten een gang naar Herman maakten om zich weer op te geven voor de volgende keer en het ziet er naar uit dat we dan weer met een grote groep zijn; de vrijwilligers hebben daarna afgewassen en opgeruimd en de zaal weer op orde gebracht, waarna een drankje (voor eigen rekening ) aan de bar werd genuttigd.

Ook dit keer waren de reacties in het algemeen zeer positief en had iedereen lekker gegeten en een gezellige middag gehad.