Dinsdag 26 november Samen aan Tafel (SAT)

Maandagmiddag de 18e waren de vrijwilligers weer bij elkaar om de ervaringen uit te wisselen en werd tevens het menu vastgesteld:

Tomatensoep, Doperwten met wortelen, Komkommersalade, Aardappelpuree en Panga-Vis, en voor een 6-tal personen i.p.v. een Wienerschnitzel, hierna IJs met pernoten en tot slot koffie en voor de hoognodige vitaminen een stukje fruit.

Op de maandagmiddag in de week daarop heeft de kookploeg het eten voorbereid onder het genot van een glaasje wijn, waarna dinsdagmorgen de mouwen echt opgestroopt moesten worden. De kookploeg moest naast de andere gerechten in totaal 80 visjes bakken, dus er werd even met man en macht echt productie gedraaid, zodat het eten keurig om iets over enen op 't Stekske arriveerde, waar Jaap alles al weer perfect geregeld had en de stageaires al klaar stonden om de soep uit te serveren, waarop 45 deelnemers watertandend :-) op zaten te wachten . Helaas is het vanwege het transport nog steeds moeilijk om alle gerechten goed op temperatuur te houden, we hopen dat dit in het nieuwe jaar zal verbeteren als we dichterbij gaan koken bij Culinair Creatief.

Na het hoofdgerecht was er een korte pauze waarin de stageaires even extra in het zonnetje gezet werden en ook om de jarigen van de maand november te feliciteren en toe te zibgen en omdat Zwarte Piet verhinderd was , hebben de jongelui ook maar de chocoladeletters uitgedeeld  Ondertussen had Jan van Loon, de accordeonist ook plaats genomen en klonken de vrolijke noten al spoedig door de zaal en werd af en toe door deze en gene een liedje meegezongen.

Na het dessert en de koffie werd er nog wat nagetafeld, deden een paar dames de afwas, waarna iedereen met een gevulde maag en goed hmeur weer op huis aan kuierde.

De volgende SAT is dinsdag 17 dember, het kerstdiner. Hiervoor hebben zich onderwijl al weer 40 personen aangemeld, dus wil je mee-eten, wees er dan op tijd bij om je aan te melden, bij voorkeur bij Herman Hendrix 581913 , Fluitekruid 44, of bij Cor van Dijk 06 2543 2010, Boterbloem 34.