Dinsdag 22 oktober Samen aan Tafel (SAT)

Op de bijeenkomst op dinsdag 15 oktober hebben de vrijwilligers, onder het genot van een kop koffie en een stuk vlaai, het menu vastgesteld, zodat de ingrediënten weer besteld konden worden. En de kookgroep heeft het geweten.

het menu bestond uit:

Kippensoep

Rode kool met appel

Gekookte aardappelen

Hachee

Stoofpeertjes in rode wijn

 

Banaan-Vla-Slagroom

 

Fruit en koffie na

 

Zoals gezegd, de kookgroep heeft het geweten: Ole heeft kilo's uien schoongemaakt en ringen gesneden, Philip en Harrie hadden de handen vol aan het schillen van de aardappels en de stoofperen. En daarna werden bij Cor in de keuken de voorbereidingen getroffen voor het koken van de hachee en de stoofperen, omdat die het lekkerst zijn als ze een dag van te voren klaargemaakt zijn.

Na het korte gebruikelijke toespraakje, een welkomstwoordje voor enige nieuwe deelnemers en de rondvraag voor het menu in november, wie er geen vis lusten, kwamen om kwart over één de stageaires binnen en kon de soep opgeschept worden. Dit keer was er door de kookploeg extra opgelet dat alles goed heet was, aldoende leren we zo :-))

Bij het hoofdgerecht moesten de schalen al gauw bijgevuld worden en hoorden we heel wat complimenten voor de koks. Onderwijl waren de stageaires druk  bezig om het dessert klaar te maken, wat er als afsluiting ook bij iedereen nog goed inging.

Tijdens het dessert werden diegenen die in Oktober jarig zijn (geweest) spontaan toegezongen en verrast met voor de heren een fles wijn en de dames een grote doos Mon Cherie staafjes.

 

Al met al weer een geslaagde middag, lekker gegeten en weer gezellig zitten praten.