Dinsdag 27 augustus 2013 Samen aan Tafel (SAT)

Tussen half één en één uur druppelde iedereen , na een maand vakantie pauze binnen. Een aantal hadden zich nog afgemeld omdat ze nog met vakantie waren.

Je kon zien dat de laatste weken van augustus het nog goed weer is gewwest, want verschillende waren toch behoorlijk bijgekleurd. De een vanwege regelmatige fietstochtjes, de ander tijdens de vakantie in het buitenland. Er moest dan ook hier en daar aan tafel aardig bijgepraat worden.

Tijdens het eten werd een korte enquête uitgereikt,: de jeu de boules baan, mag van het merendeel opgeknapt worden tot een terras met bank, een paar zouden er toch nog graag spelen. In de groep zijn al een redelijk aantal personen op enigerlei wijze als vrijwilliger actief in de wijk.  Het valt meerdere bewoners op dat het de laatste vijf jaar rustiger is geworden in de wijk, hoewel aan de te hard rijdende brommers wat gedaan zou moeten worden.

Hier en daar wordt een hint gegeven om in een middag in de week de mogelijkheid voor recreatie en handenarbeid te geven, zoals kaarten, sjoelen, kaarten maken en dergelijke.

Voor de verjaardagen zijn we van het bloemetje afgestapt , de  dames worden nu verwend met een heerlijke doos Mon Cherie chocolade en de mannen met een fles wijn.

Na een smakelijk eten van Cor werd er weer gezellig getafeld en tegen vier uur gingen de meesten voldaan weer naar huis. 

Het menu was

Rundvlees- /groentesoep

Bloemkool met saus hollandaise

Gekookte aardappelen

Verse worst

Komkommersalade.

Vanillevla

fruit en koffie na.

.