23 april 2013 Samen aan Tafel (SAT)

En ..... was de werkelijkheid zo lekker en ook weer zo gezellig..?  Laat de beelden voor zich spreken, kijk naar de foto's en overtuig je.

Het was weer zo ver, een record aantal personen, waaronder ook een tiental nieuwe deelnemers,  had zich aangemeld voor een gezellige middag. Hiermee zaten we nagenoeg aan ons maximum.

Na een kort openingswoordje van Cor van Dijk, werd de soep uitgedeeld. We hadden lering getrokken uit de vorige keer en op 9 april met een bijeenkomst van alle vrijwilligers alles nog eens doorgelopen om de puntjes op de i te zetten. Dus nu was er hete soep en tijdens het eten en tussen de verschillende gangen was er wat meer rust. Het menu mocht dit keer weer gezien worden: Bospaddenstoelen soep, Schijven beenham met honing, Sperzieboontjes met spekjes, Gemengde salade en Gekookte aardappelen . De salade begint befaamd te worden met een speciale dressing van de kok: Roel Linsen van De Reden. 

In het openingswoordje was Bella Huisman al geïntroduceerd, zij was gevraagd om een aantal nummers op de piano te spelen. Het is gewoon fijn als je ziet dat iedereen spontaan zijn of haar medewerking wil verlenen en dus hebben we tijdens het dessert genoten van haar spel. We hopen dat we volgende keer ook weer iemand in de wijk bereid kunnen vinden.

Dit moment werd  tevens gebruikt om diegenen, die in de maand april jarig zijn geweest of nog moeten worden, in de bloemetjes te zetten.  Na het dessert van  Choco/vanillevla en Fruit kon er onder het genot van een kop koffie uitgebreid nagetafeld worden, hoewel..... een aantal vrijwilligers had het nog knap druk met opruimen en de afwas.

Na een gezellige middag gingen ook de laatsten om ongeveer 5 uur weer huiswaarts. Toen hadden zich alweer een groot aantal opgegeven voor de volgende keer.